Alla Affärsvärldens analyser vecka 25

Analyser av: OX2, Pila Pharma, Bergman & Beving, Aquaticus Real Estate, Creaspac, Godsinlösen, Sdiptech samt IPO-kommentarer, Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

OX2

OX2 är en av Europas största utvecklare av landbaserad vindkraft. Bolaget söker sig nu till börsen med en projektportfölj som pumpats upp rejält senaste åren. Sista teckningsdag är 2021-06-22.

Pila Pharma

Börsaktuella Pila Pharma har en egen ansats för att behandla typ 2-diabetes och har redan avverkat en mindre Fas 2-studie för sitt preparat. Ska man teckna denna IPO? Sista teckningsdag är 2021-06-29.

Bergman & Beving

Den länge tveksamma resultatutvecklingen i Bergman & Beving går nu tydligt åt rätt håll. Med en ny VD från Lagercrantz vill bolaget skruva upp tempot i jakten på nya förvärv. Det lovar gott.

Aquaticus Real Estate

Aquaticus gör i juli debut på Spotlight. Det är ett nytt enfastighetsbolag med en kontorsfastighet i Sundbyberg. Den planerade utdelningen på 7% ligger i topp för sektorn. Det vattnas ändå inte i munnen.

Godsinlösen

Godsinlösen hanterar returer och reklamationer åt e-handelsbolag. Bolaget har vuxit snabbt de senaste åren och skall nu noteras på First North. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 2021-06-28

OX2

En av årets största IPO:er OX2 får en riktig dålig handelsstart. Kursen föll direkt under teckningsnivån.

Creaspac

Creades Spac-bolag Creaspac backar något i börsdebuten. Hur det går på sikt återstår att se.

Sdiptech

Förvärvsmaskinen Sdiptech har gjort sig av med låglönsamma hissverksamheter och laddar nu om för elbilsrevolutionen. Räcker det för att hålla uppe den höga värderingen?

IPO-kommentarer

Detta blev en mörk vecka för nyintroduktioner på börsen. Av dagens fem nykomlingar rasar fyra i värde direkt. Bara Spac-bolaget TBD30 håller sig i nivå med teckningskursen.

Afv-portföljen

Afv-portföljen har tappat lite på index under de senaste veckorna och ligger ungefär 5% under toppnoteringarna från tidiga juni.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka: köpräd i börsdebutanterna och vinsthemtagning i kursraketen.

Råduppföljning

Köprådet i Angler utvecklades starkt och blev en dubblare. För de neutrala råden blev det en blandad kompott. Magle Chemoswed och Hextatronic gick starkt. Sämre gick det för Scandic, Paradox och Betsson.

GLAD MIDSOMMAR!

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: