Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av: Catena Media, Dedicare, Midsona, Västsvensk Logistik, Micro Systemation, SSAB, Mips, Tokmanni, Bufab, NextCell Pharma, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Catena Media 

Catena Media slog både vinst och omsättningsrekord under det senaste kvartalet trots coronakrisen. Kan den starka aktien nå högre?

Dedicare

Vårdbemanningsbolaget Dedicare har ett par tuffa år bakom sig med sjunkande marginaler. Kan Dedicares danska förvärv lyfta marginalerna och hur påverkas branschen av Covid-19?

Midsona

Livsmedelskoncernen Midsona har utvecklats starkt på börsen de senaste månaderna. Långsiktigt lockar bolagets förvärvsstrategi på den fragmenterade europeiska marknaden.

Västsvensk Logistik

Västsvensk Logistik äger Kappahls centrallager utanför Göteborg. Bolaget är hårt skuldsatt och hyresgästen har det kämpigt i krisen – men återgår läget till det normala är uppsidan kring 40 procent.

Micro Systemation 

Mjukvarubolaget Micro Systemation stiger kraftigt på börsen efter att ha presenterat halvårsrapporten. Tillväxten på 30 procent i andra kvartalet imponerar. Men frågan är om den är bestående.

SSAB

Covid-19 och den osäkra stålmarknaden ger som väntat stort avtryck på såväl försäljning som resultat för SSAB. Ser vi förbi de kortsiktiga oroligheterna finns det helt klart saker som gör SSAB intressant.

Mips

Hjälmbolaget Mips påverkades mer än väntat av viruskrisen i andra kvartalet. Under andra halvåret behöver tillväxten återvända. Värderingen ger inget vidare skydd på nedsidan om så inte skulle bli fallet.

Tokmanni

Den finska lågpriskedjan Tokmanni har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd tidigare i år. Tillväxten under första halvåret har varit över förväntan. Uppvärderingen ger däremot minskad potential i aktien.

Bufab

Bufab sköter försörjningar av fästelement och liknande åt tillverkande bolag i Europa och övriga världen. Trots oansenliga produkter är det en attraktiv nisch. Det ändrar troligen inte Covid-19 på.

NextCell Pharma

För NextCell Pharma närmar sig sanningens minut. Den pågående fas II-studien med läkemedelskandidaten ProTrans för behandling av typ-1 diabetes är i det närmaste klar. Inom ett par månader presenteras resultaten.

Afv-portföljen

Afv-portföljen hänger på börsuppgången hjälpligt men det stora testet återstår i form av halvårsrapporterna för portföljens innehav.

Råduppföljning

Köprådet i Nordic Entertainment Group utvecklades fint. Bland omgångens andra bolag stack serieförvärvarna Indutrade och Lagercrantz ut med starka uppgångar.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: