Alla Affärsvärldens analyser vecka 37

Analyser av: Ratos, Hövding, Kopparbergs, Bilia, Sats, Upsales Technology, LifeClean, Traton, GPX Medical, Veteranpoolen samt Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, Råduppföljning och Läsarundersökning.

Ratos 

Efter en stark halvårsrapport är Ratos på allvar på väg ur sin kris. Även krisvärderingen av industrikonglomeratets aktie är på väg bort – men den är ännu långt ifrån dyr.

Hövding

Cykelhjälmsbolaget Hövding har uppvisat en fin tillväxt de senaste åren. Akilleshälen är bolagets svaga bruttomarginal som behöver stärkas. Frågan är om aktien är en lika säker investering som hjälmen.

Kopparbergs

Bryggerikoncernen överraskade rejält i andra kvartalet och lyckades mot alla odds leverera det bästa resultatet någonsin. Nya produkter visar stark tillväxt och britterna verkar inte haft några problem att flytta pubkulturen till vardagsrummet.

Bilia

Bilia har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd i våras. Igår meddelade Volvo att de köper Bilias konkurrent i form av återförsäljaren Upplands Motor.

Sats

Kommer människor återvända till gymmen när vädret nu kallnar under hösten? I så fall ligger norska Sats bra till för att bli en vinnare.

Upsales Technology 

Mjukvarubolaget Upsales har likt många andra bolag i sektorn värderats upp rejält i år. För att se ytterligare uppsida i aktien behöver man tro att tillväxtsatsningarna får ordentligt genomslag i räkenskaperna framöver.

LifeClean

Börsnotering av ett bolag med ett unikt desinfektionsmedel mitt under Covid-19-krisen. Det känns opportunt. Men LifeClean är bättre än vi trott. Bra nog att teckna?

Traton

Afv har tjatat om att Traton-aktien är för billig. Men vad kan få den att stiga? Inte krafttag inom sorgebarnet MAN tycks det om man går efter kursreaktionen på dagens nyhet.

GPX Medical

Medicinteknikbolaget GPX Medical ska noteras på First North. Kapitalet ska ta bolagets produkt för övervakning av för tidigt födda barns lungfunktion mot marknadslansering. Precis som målgruppen är bolaget i tidig fas.

Veteranpoolen

För Veteranpoolen är det nog svårt att koka ihop en värre katastrof än coronapandemin. Men faktum är att bolaget klarat krisen förvånansvärt väl och när utvecklingen vänder är detta ett tillväxtbolag som handlas kring 8 gånger rörelseresultatet.

Afv-portföljen

Portföljen tickar upp så smått när Millicom piggnat till.

Buy&Hold-portföljen

Dags för månadens inköp till Buy&Hold-portföljen. Hela 12 stycken och bara en försäljning. Läs vilka aktier det rör sig om här.

Råduppföljning

Överlag en omgång med stora kursrörelser. Köprådet i kasinoleverantören NetEnt utvecklades starkt och steg nästan 200%. Det var även rätt att teckna aktier i utvecklingsbolaget Lipidor som också flerdubblades.

Läsarundersökning

Det senaste halvåret har mycket hänt med Affärsvärlden. Tidningen har fått ny design och gör inte längre något sommaruppehåll. Även sajten är ny och innehåller en rad digitala verktyg och funktioner. Dagliga nyhetsbrev och många fler analyser till prenumeranterna. Hjälp oss att utvärdera allt detta och peka ut vad vi kan göra bättre framöver. Fyll i vår läsarundersökning. Det tar fyra minuter och är till stor hjälp.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: