Alla Affärsvärldens analyser vecka 7

Analyser av Collector, Resurs, Betsson, Eastnine, Scandi Standard, Lime Technologies, Alligo, Ework, CDON, Pierce och Upgrade Invest samt Rådändringar, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Insiderkollen, Råduppföljning, nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 8
Alla Affärsvärldens analyser vecka 7 - Vecka7.2023.Afv

Collector

Collector har gjort en hittills mycket gynnsam omställning mot företagslån och fastighetsbolag, men hur står sig tillgångarna i lågkonjunktur?

Resurs

Inte heller 2022 blev Resurs år och aktien har tappat en fjärdedel av värdet senaste året. Stigande räntor verkar inte gynna Resurs lika mycket som övriga banker så risken är att även 2023 blir svagt. Men aktien är billig som alltid.

Betsson

Speloperatören Betsson fortsätter att uppvisa en stark organisk tillväxt. Starten på 2023 var god. Aktiens värdering är attraktiv i både absoluta tal och relativt börskollegan Kindred.

Eastnine

Baltikum-fokuserade fastighetsbolaget Eastnine presenterade i höstas en köpare till sin sista tillgång i Ryssland till ett bra pris. Första deadlinen för affären sprack utan att ledningen ville presentera vad förseningen berodde på. Frågan är om försäljningen ska sluta som för Ferronordic succéförsäljning eller som för Bonava som nyligen skrev ned värdet på sin ryska verksamhet.

Scandi Standard 

Kycklingbolaget Scandi Standard har fått mer luft under vingarna och ökade försäljningen med 20% under 2022, till stor del drivet av prishöjningar. Kan bolaget fortsätta att stärka marginalerna så finns fortsatt kurspotential.

Lime Technologies

Mjukvarubolaget Lime Technologies fortsätter att uppvisa fin tillväxt. Sedan år 2000 har den genomsnittliga tillväxten varit 19% per år i snitt. Aktien ser allt mer attraktiv ut. Betyder det köpläge?

Alligo 

Alligo parerade inflation och varubrist på ett oväntat bra vis förra året. Nu väntar nya utmaningar i form av byggkonjunkturen.

Ework

Efter sju svåra år där resultatet inte alls hängt med den fina tillväxten börjar det nu bli ändring på den saken.

CDON

CDON-aktien har rasat 45% sedan Affärsvärldens säljråd i höstas. Nu går CDON samman med Fyndiq, som är betydligt mer lönsamma. Hur ska man se på den nya större koncernen och aktien?

Pierce

E-handelsbolaget blev en superflopp under sina första år på börsen. Det går att se en väg till vändning men troligen inte under 2023.

Upgrade Invest

Upgrade Invest började idag handlas på Spotlight. Tanken är att bolaget ska erbjuda onoterade bolag ägarspridning och en väg till börsen. Man skulle kunna se Upgrade som en slags serie-SPAC.

Rådändringar

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Afv byter fot om tre bolag.

Afv-portföljen

Portföljen har gått något bättre än index under den senaste veckan och ligger på +13% sedan årsskiftet – främst tack vare Ework. Nu möblerar vi om.

Börsgolvet

En hök, en snedgunga och så ett gäng blankare i uppförsbacke. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Vegard Søraunet förvaltar pengar åt rika familjer i Norge och Sverige. Nu ger han sin syn på investeringarna i Skistar, Storskogen – och Anticimex. Han ger också sin syn på miljardärsflykten i Norge. ”Norge blir nästan lite som en emerging market”, säger han till Affärsvärlden.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Arjo, Bredband2, Vitrolife, Latour, RevolutionRace och Boozt.

Råduppföljning

Det var helt rätt att köpa Betsson ifjol. Aktien har utvecklats klart bäst av de svenska iGaming-bolagen senaste året. Tyngre har det gått för streamingbolagen Netflix och Spotify.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson och Björn Rydell går igenom följande bolag i veckans podd: Nibe, Evolution, G5 Entertainment, Tobii, Thule och Upgrade.

Viktigaste bolagshändelserna vecka 8

Fortsatt strid ström av rapporter kommande vecka, bland annat från SBB, Acast, Akelius, Kopparbergs, Synsam, SAS, Elekta, Spotlight, Lundin Mining och Fagerhult. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 8.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets