Alla Börsplus analyser vecka 29

Analyser av: Addlife, Byggmax, Beijer Electronics, Svedbergs, Swedbank, Dedicare, Nent Group, Lagercrantz, Indutrade, Micro Systemation samt Buy and Hold-portföljen.
Alla Börsplus analyser vecka 29 - v29-2019

Addlife

Förra veckan släppte Addlife räkenskaperna för årets första halvår. Den organiska tillväxten var fortsatt klen samtidigt som marginalerna sjunker. Här krävs förbättring framöver.

Byggmax

Bygghandelskedjan har varit på spåret för en vändning efter det urdåliga 2018 då vinsten rasade 30 procent och utdelningen ställdes in. Men den trenden bryts i halvårsrapporten.

Beijer Electronics

Det finns stor uppsida i Beijer Electronics aktie om bolaget kan realisera den potential ledningen tror det har. Vi vill gärna tro men halvårsrapporten sår tvivel.

Svedbergs

Det anrika badrumsinredningsföretaget har haft svårt att uppvisa organisk tillväxt senaste åren. Återvänder tillväxten så kan aktien bli en vinnare.

Swedbank

Halvårsrapporten är det inget större fel på särskilt som SHB kommer med svaga siffror. Börsen lägger dock fokus på att styrelsen snålar in på utdelningen.

Dedicare

Bemanningsbolaget har det fortsatt tufft med fallande intäkter och marginaler. Kommer den operativa vändningen så finns bra potential i aktien.

Nent Group

Aktien har varit pressad under våren av oro kring intäktstapp när nätspelbolagen inte längre pumpar på med TV-reklam som förr. Men effekten var begränsad samtidigt som Viaplay går starkt, visar halvårsrapporten. Är det läge att bli positiv till aktien?

Lagercrantz

Teknikkoncernen Lagercrantz har ett stabilt år i ryggen. Aktien är upp drygt 40 procent 2019. Finns mer uppgång att hämta?

Indutrade

Den avmattning som syns i siffrorna för andra kvartalet rubbar inte bilden av Indutrade som ett stabilt bolag. Men det gäller att förvärven fortsätter att bli lika lyckade som förr för att aktien ska förbli en vinnare.

Micro Systemation

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation har de senaste åren investerat mycket i tillväxtsatsningar i form av utökad personalstyrka. Hitintills har satsningarna inte fått genomslag. Aktiemarknaden tvilar och aktien faller handlöst. Kanske för mycket?

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.