Alla Börsplus analyser vecka 49

Analyser av: Opus Group, Amido, HMS Networks, Gränges, Trelleborg, 24Storage, Clas Ohlson, MultiQ, Optomed, Sportamore, Kollect on Demand och rådändringar, Börsplus Podcast och Börsplus Portfölj.

Opus Group 

Private Equity-bolaget Searchlight Capital Partners och Opus VD Lothar Geilen lägger ett bud på bolaget. Premien är 30 procent. Det är i det snålaste lagret.

Amido 

Fastighetsteknikbolagets erbjudande tecknades bara till hälften och aktien rasade med drygt 30 procent första handelsdagen. Det är lätt att se kopplingen mellan frikostiga garantiersättningar och dålig avkastning.

HMS Networks

Orderingången börjar sakta in och sparprogram har initierats. HMS rustar för sämre tider men aktiemarknaden verkar inte lika oroad. Det tror vi är fel.

Gränges

Bolaget tänker göra ett nytt stort förvärv, den här gången i Polen och i ett osäkert konjunkturläge med hög belåning. Kanske inte idealt här och nu men på sikt kan det nog bli bra. Det finns ett problem med aktien.

Trelleborg

Det finns klar omvärderingspotential i den lågvärderade aktien. Men beskedet att betydande delar av rörelsen sätts på säljlistan räcker gissningsvis inte för att realisera den.

24Storage

En utmanare inom uthyrning av förråd som nu söker sig till börsen. Bolaget har växt snabbt men den som gillar fastighetsbolag med bevisad vinstförmåga lär behöva vänta ytterligare ett tag. SIsta teckningsdag: 191206

Clas Ohlson

Prylkedjan steg dryga 20 procent på en rapport som var marginellt bättre än väntat. Bolaget verkar ute ur kylan – åtminstone bland placerare på börsen.

MultiQ

MultiQ har några riktigt starka kvartal bakom sig. Kan bolaget uppvisa stabilitet i omsättning och intjäning ska aktien upp rejält.

Optomed

Den finska IPO:n balanserar under första handelsdagen på gränsen till det svaga.

Sportamore

Tillväxten är hygglig och aktien relativt billig jämfört andra e-handlare. Men dagens vinstvarning från nätbutiken sätter fingret på en öm punkt – att resultatet utvecklas i helt fel riktning.

Kollect on Demand 

Det noteringsaktuella irländska bolaget Kollect on Demand har utvecklat en bokningsplattform för avfallshantering. Marknadspotentialen är kittlande men utmaningen med att vara något av en pionjär är samtidigt stor. Sista teckningsdag: 191210

Rådändringar: K-Fastigheter och Sinch

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är två bolag där vi byter fot.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

Under förra veckan ägde vår temadag Lönsamma Småbolag rum. Peter Benson och Daniel Svensson diskuterar bolagen och presentationerna. Därutöver har det varit en hel del aktivitet på IPO-fronten.

Börsplus Portfölj: Dubbelt upp efter starkt november

Det tog lite mindre än fyra år men i november hände det – Börsplus portfölj nådde över +100 procent sedan starten. Budet på Swedol bidrog liksom en lyckad köpräd i en handfull småbolag.

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här