Alla Börsplus analyser vecka 5

Analyser av: Dedicare, Vostok New Ventures, Norwegian Air, Autoliv, Loomis, Getinge, H&M, Stille, Electrolux, Corline samt portföljförändringar.

Dedicare

Bemanningsbolaget Dedicare har ett tufft börsår bakom sig med vikande lönsamhet och en halverad aktiekurs. Frågan är om det är läge för bottenfiske eller blir det ännu sämre innan det blir bättre?

Vostok New Ventures

Investmentbolaget säljer sitt flaggskeppsinnehav i den ryska Blocket-kopian Avito. Drygt 60 procent av substansvärdet hamnar därmed i kassan. Vad blir kvar av bolaget och hur ska man se på aktien framöver?

Norwegian Air

Flygbolaget tvingas till nyemission på 3 miljarder norska kronor och aktien faller på börsen. Är aktien tillräckligt billig för att man ska våga trotsa börsvindarna och köpa?

Autoliv

Just som bolaget ska skörda frukterna av sin urstarka orderingång sjunker bilproduktionen vilket sabbar den utlovade vinstfesten.

Loomis

Kontanthanteringsbolaget lockar med låg värdering och konjunkturstabila intäkter. Ledningen utlovar stark pipeline för Safepoint i USA och bolaget flyttar dessutom fram positionerna rejält i Tyskland med ett stort förvärv. Det bådar gott.

Getinge

Getinge är rapportsäsongens stora vinnare så här långt. Bokslutet skickade aktien över 100-lappen igen. Kan resan fortsätta?

H&M

H&M behåller utdelningen på 9,75 kronor per aktie vilket innebär att aktien nu direktavkastar 7 procent. Är det skäl nog att köpa aktien när det mesta fortfarande pekar utför?

Stille

Det anrika medicinteknikbolaget Stille har uppvisat en fin försäljnings- och lönsamhetsutveckling under de senaste åren. Aktien har dessutom dubblerats flera gånger om. Bolaget byter nu VD och frågan är om lönsamheten kan förbättras ytterligare?

Electrolux

Planen att knoppa av koncernens mest lönsamma del som eget börsbolag är vettig men ökar kraven ytterligare på ledningen att effektivisera det som blir kvar.

Corline

Corline har tre intressanta spår baserade på sin egenutvecklade heparinsubstans. Att ytbehandla hjärtstentar ser till exempel ut att bli en oväntad och framgångsrik tillämpning. Med okej finanser och starka ägare lockar aktien en riskvillig placerare.

Portföljer: Norskt tillskott

Nokia har gått bra i portföljen i år och fick extra fart av Ericssons starka bokslut. Nu byter vi den aktien mot ett tillväxtcase inom medicinteknik. I Buy&Hold-portföljen är det dags att fylla på med inte mindre än tre nya innehav.

Nytt avsnitt av Börspluspodden

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.