Alla Börsplus analyser vecka 50

Analyser av: ÅF, MedicaNatumin, Ahlsell, InCoax, Inditex, Opus Group, Kopparbergs, Scandidos, IDL Biotech, utdelningsportföljen 2018 samt råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 50 - b02c11f1-2c30-4a08-8fb1-1b71acf0eb86fitcroph450q80upscaletruew800s41651adfe79e9481ca7e33a557efb44499d3b53f

ÅF

ÅF faller på en svag börs efter att ha presenterat sitt stora förvärv av finska Pöyry under måndagen. Kursreaktionen är begriplig men kanske inte helt rättvis.

MedicaNatumin

Hälsotillskottsbolaget MedicaNatumins aktie har mer än dubblerats i år. Det är framförallt försäljningen av hudvårdsserien Jabushe i Kina som driver tillväxt och vinst. Nu är marginalen över 20 procent. Aktien är ett kap om den trenden fortsätter. Nedsidan är dock stor om tillväxtspurten visar sig bero på lageruppbyggnad eller något annat tillfälligt.

Ahlsell

Huvudägaren CVC lägger bud på Ahlsell bara två år efter att man börsnoterade bolaget. Priset 55 kronor är lägre än det högstapris som CVC ville ha betalt vid noteringen som man trodde var slutpunkten på den långa karusell av riskkapitalägare som Ahlsell dessförinnan snurrat runt i. Chansen till budhöjning är liten. Men inte noll.

InCoax

Billig bredbandsutbyggnad genom att köra trafiken sista biten till slutkund via redan dragen antennkabel. Det är vad börsaktuella InCoax teknik utlovar. Det låter bra och om det håller lär visa sig inom rätt snar framtid.

Inditex

Den spanska klädjätten tillika H&M:s stora rival Inditex faller i dag efter en svag kvartalsrapport. Är det e-handeln som börjat bita även här? Kanske är anledningen till att Inditex klarat sig bättre än H&M att Inditex verkar på marknader med förvånansvärt låg e-handelspenetration. I så fall är risken stor att Inditex tids nog går samma öde till mötes som H&M.

Opus Group

Bilprovningsföretaget Opus aktie har kraschat. Ovanligt för en verksamhet med konjunkturstabil efterfrågan och potentiellt god vinstförmåga. Egna gamla klantigheter och en hög skuldsättning är två förklaringar till börsens misstro mot Opus. Härifrån blir det en spännande resa med rätt stor sannolikhet att sluta i antingen nyemission eller en kursdubbling.

Kopparbergs

Är det hotet om hård Brexit som pressat Kopparbergs aktie ned i källaren? På lång sikt är det nog överdrivet och prislappen kring 10 gånger rörelseresultatet lockar för en konjunkturstabil verksamhet med starka varumärken.

Scandidos

Medicinteknikbolaget Scandidos kom idag med en svag Q2-rapport. Kassaflödet var riktigt dåligt och risken för nyemission ser vi som överhängande. Räddningen är om allt klaffar med nya produkten Phantom+ MR och nästa 1–2 kvartal blir riktigt bra. Värderingen är dock så låg att en nyemission är något som långsiktiga investerare kan leva med.

IDL Biotech

IDL Biotech laddar för nystart som ska innebära en rejäl expansion. Omsättningen ska tredubblas på ett par års sikt. På tiden säger vi. Bolaget har under många år fört en tillbakadragen tillvaro. Risken är hög men IDL har många bra kvaliteter.

Utdelningsportföljen 2018: Så gick det

Dags att stänga årets utdelningsportfölj och sammanfatta intrycken. Totalavkastningen var utmärkt på 15 procent. Detta trots att vårt största ”bet” inte riktigt gick hem.

Råduppföljning

Denna period förra året var flera noteringar på tapeten och vi fick rätt i vår syn på då noteringsaktuella Scout Gaming, Toadman och Infracom. Vi gav också bra köpråd i Mekonomen, Insplanet och ALM Equity. Besqab och Bergman & Beving är omgångens plumpar. Andra aktier som analyserades var: Aerowash, SCA, Optifreeze, Momentum, Tomra, Wonderful Times, Oscar Properties och Xspray.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.