Alla Börsplus analyser vecka 6

Analyser av: Bergman & Beving, Orexo, Arjo, CellaVision, Train Alliance, Europris, Stayble Therapeutics, Mekonomen, Pandora, Börsplus portfölj, Uppföljning samt Börsplus Podcast.

Bergman & Beving 

Blir Coronaviruset nästa motgång för industrihandlare med stor Asienimport? När Momentum knoppades av så förlorade återstående Bergman & Beving även största kunden. Det märks i pressad lönsamhet. Samtidigt är aktien ner rejält så oddsen för revansch borde vara goda, om det var inte var för ökad Coronarisk förstås.

Orexo 

Läkemedelsbolaget Orexo är i hög grad beroende av preparatet Zubsolv. Bolaget har samtidigt en stor nettokassa som kan och bör användas för förvärv. Risker finns men potentialen lockar.

Arjo

Medicinteknikbolaget har ett bra år bakom sig, såväl operativt som aktiekursmässigt. Nu vill det till att marginalerna fortsätter stärkas för annars finns risk för kursmässigt bakslag.

CellaVision

Den organiska tillväxten saktar in för blodanalysföretaget. Nyligen förvärvades franska RAL som ökar de återkommande intäktsströmmarna. Aktien är dyr men kvalitet kostar.

Train Alliance

Företaget bygger underhållsfastigheter för järnvägsbolag och äger massor av mark för det i järnvägsknuten Hallsberg. Det ger ett bra utgångsläge för lönsam projektutveckling.

Europris 

Lågpriskedjan Europris går fram ungefär som Norge i skidspåren: en uthållig vinnarmaskin.

Stayble Therapeutics

Kronisk ryggsmärta på grund av degenerativ disksjukdom är en vanlig och svårbehandlad åkomma. Noteringsaktuella Stayble Therapeutics utvecklar ett läkemedel som kan ändra på det. Projektet är i tidig fas men har lovande inslag.

Mekonomen 

Förväntningarna var låga inför årets bokslut men resultatet kommer in så svagt att aktien faller ytterligare. Nu krävs en vändning i vinstutvecklingen under 2020 för att detta ska bli bra i närtid. På sikt bör aktien omvärderas.

Pandora

Pandora är en klassisk turn-around. En hatad aktie med nedpressade förväntningar innebär en chans till dubbling om man återfår lite av den forna glansen. Om ledningens beska piller inte biter så kan aktien dock halveras igen.

Uppföljning

Omgångens köpråd blev överlag bra med en riktig fullträff i form av norska medicinteknikbolaget Medistim som steg över 200%. Några av de övriga aktierna som analyserades var CellaVision, Ericsson, Sandvik och Micro Systemation.

Börsplus portfölj

Det hände massor i portföljen under januari men bra och dåligt gick jämnt upp. Portföljen stängde oförändrad, marginellt sämre än index.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

I detta avsnitt diskuterar Peter Benson, Daniel Svensson och Björn Rydell inledningsvis Coronaviruset, och huruvida marknadens axelryckning är befogad. Collector har även varit i ropet, och det har varit lite aktivitet på IPO-fronten.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här