Alligo köper finska Kitakone

Industriåterförsäljaren Alligo har förvärvat finska Kitakone som omsätter cirka 3 miljoner euro. Samtidigt mäklade Carnegie 2,2% av aktierna i Alligo för 137 miljoner kronor.
Alligo köper finska Kitakone - Alligo
Alligos VD Clein Johansson Ullenvik

Industriåterförsäljaren Alligo har förvärvat finska Kitakone som driver en butik i Jyväskylä och säljer verktyg, infästning och kemikalier till bygg- och bilverkstadsmarknaden. Företaget omsätter cirka 3 miljoner euro årligen och har åtta anställda.

– Att förvärva välskötta bolag där vi kan realisera synergier är en viktig del av Alligos förvärvsstrategi. Kitakone uppfyller detta och förvärvet kommer ytterligare stärka vår närvaro i Finland, säger Clein Ullenvik, VD och koncernchef i Alligo.

Samtidigt mäklade Carnegie på tisdagen en post på 1,10 miljoner B-aktier i Alligo till kursen 124 kronor per aktie. Affären är på 137 miljoner kronor och motsvarar 2,2 procent av aktierna i bolaget.

Alligo bildades 2020 genom en fusion av Tools och Swedol.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG