Alltainer plockar in 10 miljoner genom företrädesemission

Sjöcontainerbolaget Alltainers styrelse har beslutat att genomföra en företrädesemission som vid fullteckning tillför 9,9 miljoner kronor före emissionskostnader.
Alltainer plockar in 10 miljoner genom företrädesemission - Alltainer säljer containrar inom tre produktområden: sanitet, boende, och event.
Alltainer tillverkar och säljer inredda containrar. Foto: Alltainer

Det framgår av ett pressmeddelande.

Villkoren är 4:11, innebärande att elva befintliga aktier ger rätt att teckna fyra nya aktier till teckningskursen 2,50 kronor per aktie.

Syftet med företrädesemissionen är att fortskrida bolagets godkännande på den amerikanska marknaden, intensifiera sälj- och marknadsaktiviteter samt stärka balansräkningen.

Sista handelsdag inklusive teckningsrätt är den 6 oktober och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 9 oktober. Teckningstiden löper från 12 oktober till 26 oktober och handel med teckningsrätter sker den 12 oktober till 23 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco