Alm Equity: Marknaden för bostadsrätter verkar ha vänt

Bostadsutvecklaren Alm Equity hade under det tredje kvartalet en omsättning på 361 miljoner kronor (715) och ett rörelseresultat om 41 miljoner kronor (26).

“Marknaden för bostadsrätter förefaller ha vänt uppåt. Antalet affärer ökar stadigt och priserna har stabiliserats. ALM Equity märker det främst genom att vår portfölj av färdigställda bostadsrätter från avslutade projekt fortsätter att minska, det senaste kvartalet med närmare en tredjedel”, skriver bolagets vd Joakim Alm i rapporten.

Antal sålda enheter till marknaden uppgick till 26 stycken under det tredje kvartalet (5). Antal sålda enheter till förvaltning uppgick till 204 stycken (0). Bolaget har 1.210 enheter i produktion och försäljningsgraden för dessa steg till 88 procent (81).

Vd Joakim Alms säger att en trolig förändring blir att Alm Equity kommer att kliva upp i storlek när det gäller sitt erbjudande till investerarmarknaden.

“Hittills har vi arbetat med enskilda projekt, men sannolikt kommer vi erbjuda marknaden att investera i paket med flera projekt”, säger han.

Han säger att detta skulle innebära en riskspridning för investerarna, men även förenkla den egna administrationen och kontaktytan mot investerarna.

“Det skapar grund för att i en framtid möjliggöra börsintroduktion av affärsområde Förvaltning”, säger Joakim Alm.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här