Altor lägger bud på Permascand med 58% premie

Riskkapitalbolaget Altor lägger kontantbud på Permascand, som är en teknikdriven tillverkare av elektrokemiska lösningar, om 17 kronor per aktie.
Permascand
Ytbehandling av elektroder i Permascands fabrik i Ljungaverk.

Budet innebär en premie på 58% jämfört med gårdagens senaste betalkurs på 10,75 kronor.

Det totala värdet av budet baserat på samtliga aktier i Permascand uppgår till 1 008 miljoner kronor. Styrelsen för Permascand rekommenderar enhälligt budet.

Norvestor, Ulven Invest, 5J Holding och Peter Lundström, aktieägare i Permascand som representerar cirka 68% av aktierna och rösterna i bolaget har oåterkalleligen åtagit sig att acceptera budet.

”Med tanke på de betydande kapitalinvesteringar som krävs för att öka tillverkningskapaciteten, särskilt i förhållande till slutmarknaden för förnybar energi, är Altor starkt övertygat att bolaget bör drivas i privat regi”, framgår av kommentarer i pressmeddelandet.

Permascand har i år, innan dagens bud, fallit med 53% på First North.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets