Amazon kan växa till övriga Skandinavien

E-handelsjätten Amazon kan komma att etablera sig i flera skandinaviska länder. Det avslöjar norska Shifter som hänvisar till anställningsannonser.
Amazon kan växa till övriga Skandinavien - amazon-900
Foto: Kathy Willens/TT

E-handelsjätten Amazon kan komma att etablera sig även i andra skandinaviska länder, av anställningsannonser att döma. Det avslöjar norska Shifter.

Det sker mot bakgrund av att Amazon är nu väldigt nära en lansering i Sverige.

Shifter lyfter fram att Amazon bland annat söker efter en Head of Marketplace för verksamheten i ”Sverige och det större Norden-området”. Den som anställs kommer att få ansvar för att expandera till Finland, Danmark och Norge.

De talar även med Amazon-kännaren Markus Varsikko som bedömer att Amazon nog själva kommer att uttala sig nästa vecka.

Vidare tror han att expansionen till övriga skandinaviska länder kommer fungera på samma sätt som lanseringen i Nederländerna. Tyskland var den logistikmässiga utgångspunkten för den marknaden. På samma sätt kommer varor skickas från Sverige till exempelvis norska kunder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets