Analytiker: Då kan börsen dra iväg med 15 procent

Om marknaden bryter igenom en tekniskt viktig brytpunkt kan börsen lyfta kraftigt framöver, säger Carnegies Johnny Torssell till DI, och pekar ut en handfull aktier som kan stiga ännu högre än index.

Sedan april 2015 har OMX30 legat i en konsolideringsfas med stora slag upp och ned. Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking säger till DI att storbolagsindexet åter börja närma sig brytpunkten. Antingen kan indexet röra sig upp och sedan ned igen, vilket innebär en fortsatt konsolidering, eller så bryts trenden.

– Det är därför det här läget just nu är sjukt spännande. Det är nästan så man går omkring med gåshud nu och väntar på vad som ska hända, säger han till DI.

Om detta händer tror han på en uppgång på 10-15 procent de kommande kvartalen.

– Under konsolideringen har vi rört oss mellan 1.680–1.720 på uppsidan och ungefär 1.400 på nedsidan. Så får vi ett utbrott på uppsidan blir det 200–300 punkter ungefär, då närmar vi oss 2.000, säger han.

Aktier som kan gå särskilt starkt är Volvo, Astra Zeneca, Ericsson och Skanska, enligt Johnny Torssell.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.