Analytiker: Denna aktie ska upp idag

Till följd av rapporterna för det första kvartalet som släppts under morgonen bör Fabege komma upp lite på fredagen, medan fastighetssektorskollegan Atrium Ljungberg kan tänkas utvecklas lite svagare till sidledes ("flat").
Analytiker: Denna aktie ska upp idag - aktier-graf-affarsvarlden-700_binary_6853494.png

Det skriver Albin Sandberg, analytiker på Kepler Cheuvreux, som en snabbkommentar i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt.

Båda fastighetsbolagen redovisade en negativ nettouthyrning för det första kvartalet. Fabege hänvisade till att bolaget förlorat ett stort kontrakt från Skatteverket (över 100 miljoner i årshyra) medan Atrium Ljungberg framhöll att flera uppsägningar rör fastigheter som förbereds för projekt.

Fabeges nettouthyrning uppgick till -107 miljoner kronor i det första kvartalet och Atriums till -33 miljoner kronor.

Albin Sandberg påpekar att nettouthyrning kan vara slagigt och att det generellt sett är en lägre aktivitet i det första kvartalet, och därför bör man inte läsa in “för mycket” i de negativa utfallen, fortsätter han med tillägg att en positiv nettouthyrning är att vänta för helåret 2019.

Framför allt Fabege hade fortsatt positiva värdejusteringar på fastigheterna, fortsätter han.

Pareto kallar Fabeges rapport för det första kvartalet “solid”, i en snabbkommentar och räknar med en neutral till svagt positiv utveckling gentemot fastighetssektorn på rapport.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.