Analytiker: Marknaden ser förseningar – men Embracer är köpvärd

Caset i Embracer är fortsatt starkt och aktien är köpvärd, säger Paretos analytiker Marlon Värnik till Affärsvärlden.
Embracer-grundaren Lars Wingefors och Paretos analytiker Marlon Värnik
Embracer-grundaren Lars Wingefors och Paretos analytiker Marlon Värnik Foto: Henrik Montgomery / TT och Pareto

Lars Wingefors brukar använda ordet stabilt när han beskriver det senaste kvartalet för Embracer i samband med olika rapportpresentationer. Pareto Securities-analytikern Marlon Värnik använder en snarlikt ord när han ska kommentera den färska kvartalsrapporten från Embracer.

”En solid rapport. Justerat för Crazy Labs som är med och bidrar tidigare än väntat så var den överlag i linje mot vad vi väntade oss”, säger han.

I rapporten framgick det att Embracer skjuter på två stycken AAA-spel på framtiden. Värnik säger att Pareto tidigare flaggat för att den risken fanns. Det stora spelet Saints Row kommer att förskjutas från februari till augusti nästa år. Ett ännu okänt AAA-spel förskjuts också fram i tiden.

Embracers omsättning högre än väntat

Wingefors arbetar alltid med fokus på kvalitet, och vi ser hellre att Saints Row är riktigt bra när det släpps än att man skyndar ut spelsläppet. Wingefors har ett långsiktig fokus, och på längre sikt är Embracer-caset fortsatt starkt”, säger Värnik.

Marknaden handlar ner aktien rejält i den tidiga handeln. Vad tänker du om det – vad är det marknaden inte gillar?

”Marknaden tenderar att fokusera lite för mycket på spelsläpp i närtid, en guidning som sänktes idag. Som nämnt ovan förskjuts det in i 22/23 istället. Rapporten i sig var solid, och den långsiktiga guidningen stark”.

Embracer rasar på börsen i dag – men analyshus sätter köp

Analytikern säger också att han är fortsatt positiv till Embracer och att han har en köprekommendation på aktien. Riktkursen sätts till 140 kronor.

Embracer tappade över 7% i den tidiga handeln runt 85 kronor.

Strax innan börsöppningen upprepade Kepler Cheuvreux-analytikern Mathias Lundberg sin köprekommendation för aktien, enligt en uppdatering på Aktiellts hemsida. Hans riktkurs ligger en aning lägre än Paretos – på 135 kronor.