Analytiker ser köptillfälle i Uber          

Av de 25 analytiker som inlett bevakning av skjutsdelningstjänsten Uber har ingen sälj på aktien, skriver CNBC.

Sedan Uber noterades i början av maj är aktien ner 6,8 procent och bolagets rapport i förra veckan har heller inte bidragit till någon vändning för skjutsdelningstjänsten. Men den trista utvecklingen ses som ett köptillfälle av de Wall Street-analytiker som påbörjat bevakning av aktien.

Av de 25 analytiker som nu bevakar Uber har 20 en köprekommendation och 5 rekommendationen behåll, skriver CNBC och hänvisar till Tipsranks.

Bland de banker och analysfirmor som har satt en köprekommendation på Uber syns Deutsche Bank, RBC och Goldman Sachs.

Deutsche säger i sin analys att aktien är den mest attraktiva internet-IPO:n sedan Facebook och RBC tror att marknaden underskattar Ubers vinstpotential.

Goldman Sachs pekar samtidigt på att det, även om Uber just nu är marknadsledande, finns stora risker i och med att marknaden mognar och flera aktörer kämpar för att ta ledarplatsen inom de olika tjänsterna. Trots detta anser banken att risk/belöningen ser fördelaktig ut och sätter en riktkurs på 56 dollar.

Aktien stängde på 44,92 dollar på torsdagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här