Analytiker ser negativt på Kirkbys sorti från Telia

Avgående VD Allison Kirkby hade för avsikt att stanna längre hos teleoperatören Telia. Analytiker som kommenterat avgången är negativa, enligt Di.
Analytiker ser negativt på Kirkbys sorti från Telia - WEB_INRIKES
SOLNA 20181019 Telias huvudkontoret i Solna. Foto: Hanna Franzén / TT kod 11870

Samtidigt känner hon sig hedrad över att ta över chefspositionen på BT Group, säger hon i en intervju med Dagens industri.

Det var under morgonen som nyheten om Allison Kirkbys avskedsansökan offentliggjordes och från och med årsskiftet kommer hon ta över VD-rollen för telekomjätten BT Group. Kirkby beskriver det som ledsamt att lämna Telia, men är glad över att komma närmare familjen.

”Dels är jag oerhört hedrad att få ta över det största jobbet i telekomindustrin i Europa och det ger mig möjligheten att få runda av mitt yrkesliv i mitt hemland, närmare familjen. Men det är samtidigt ledsamt att lämna Telia mitt i den resa som vi gör här”, säger hon och uppger samtidigt att avsikten var att stanna längre.

Under förmiddagen har analytiker kommenterat sortin, och enligt Stefan Wård och Stefan Gauffin är avhoppet en oväntad och negativ nyhet.

”Det är oväntat för hon är inte riktigt klar, kan man säga. Hon har initierat ganska omfattande förändringar och mycket stora krafttag som man inte sett resultatet av ännu – man hade velat se att hon hade rott det i hamn”, säger Wård som är analytiker på Pareto.

Därtill bedömer Gauffin, som är telekomanalytiker på DNB, att det finns risk för att Telia nu tappar momentum i transformationsprogrammet – samt att bolaget inte kommer driva på kostnadsbesparingar och digitalisering på samma sätt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets