Analytiker: Svårförklarad nedgång i Dometic

Dometics aktie backar drygt 5 procent på tisdagsförmiddagen. Statistiken för fritidsfordon som kom in i måndags borde dock inte ligga till grund för detta, menar analytiker.

På måndagseftermiddagen kom statistik som visade att den amerikanska marknaden för fritidsfordon (RV) minskade 23 procent i juli jämfört med föregående år, men den informationen borde inte ligga till grund för dagens kursrörelse.

Det säger Paretos analytiker Fredrik Moregård till Nyhetsbyrån Direkt.

”Informationen kom ut igår vid 16.30-tiden, så marknaden borde ha prisat in det ganska snabbt och amerikanarna borde om inte annat ha prisat in den under deras handelsdag, och där syntes inte alls några kursfall i de bolagen”, säger Fredrik Moregård och påpekar att Dometics båda kunder Winnebago och Thor tvärtom steg på Nasdaq-börsen i New York på måndagen.

Under förra året pressades Dometics aktiekurs i takt med att den amerikanska RV-marknaden krympte. Sedan mars i år har en sekventiell förbättring av antalet levererade fordon kunnat skönjas, och Dometic har sedan årsskiftet utvecklats stark med en kursuppgång på över 55 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.