Analytiker: Tre bästa biotech-aktierna 2016

Bioteknikaktier slutade på höga nivåer 2015 efter att ha åkt berg- och dalbana på New York-börsen under året. Nu är det stock-picking som gäller, säger toppanalytikern Michael Yee till CNBC.

Index för biotech slutade betydligt högre än New York-börsen i stort 2015. De senaste tre åren har sektorn genererat en bra bit över 30 procents vinst per år.

– Biotech-industrin har genomgått massor av förändringar under 2015, säger Michael Yee vid RBC Capital Markets.

Han är fortfarande positiv till varaktig innovation i branschen men beskriver fyra olika sorters motvind under 2016, bland annat det faktum att det är valår i USA och att tekniska data ringer i larmklockan.

Ändå hittar toppanalytikern tre aktier som kan bryta sig loss från resten under 2016: Biogen, Celgene och Vertex Pharmaceuticals.

– Biogen har tryckts ner hela året och jag tror att aktien börjar återhämta sig. Biogen har den största uppsida- och nedsidapotentialen med fyra stora katalysatorer på gång de närmaste 12-18 månaderna, säger Michael Yee.

Vertex och Celgene har också flera katalysatorer vid horisonten under 2016. Enligt Yee kan Celgene börja röra sig tillbaka upp mot dess högstanivåer.

– Det krävs specifika katalysatorer för att klättra högre det här året, säger Michael Yee till CNBC.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.