Analytiker: Tre oljebolag som är ”no brainers”

Kelley Wright, investeringschef på IQ Trends Private Client, har identifierat tre oljeaktier som är attraktiva även om oljepriset sjunker till nya bottennoteringar.

I investerarbrevet Investment Quality Trends ger Kelley Wright sina kunder rådet att fortsätta investera i högkvalitativa oljebolag. Dessa är aktier som enligt investeringschefen är värda att ha i portföljen oberoende hur oljepriset går framöver.

För att plocka ut rätt oljeaktier använder han sig av sex kriterier. Om bolaget klarar minst fem av kriterierna är den godkänd, skriver Marketwatch.

Bolaget måste enligt Kelley Wright ha:

1. Ökat sin utdelning minst fem gånger de senaste tio åren.
2. Betyg i A-kategorin på S&P Quality Ranking.
3. Minst 5 miljoner i antal utestående aktier.
4. Minst 80 institutionella investerare.
5. Delat ut pengar till aktieägarna i minst 25 år i streck.
6. Producerat högre vinst per aktie under minst sju av de senaste tio åren.

Genom sin uteslutningsmetod har Kelley Wright funnit tre köpvärda oljebolag som han kallar för ”no brainers” i sitt investerarbrev: Conocophillips, Exxon Mobil och Schlumberger.

Även om de tre bolagen är köpvärda oavsett oljeprisets utveckling är Kelley Wrights prognos att snittpriset på olja kommer ligga över dagens nivå, skriver Marketwatch.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.