Analytikernas nya aktieråd

Dagen har bjudit på ett antal rekommendations- och riktkursförändringar. Bland annat höjer Handelsbanken riktkursen för fyra bolag.

Handelsbanken höjer riktkursen för Ica Gruppen till 280 kronor från tidigare 255 kronor efter matjättens starka kvartalsrapport. Samtidigt upprepar banken rekommendationen köp. Nyckelpunkterna i Handelsbankens positiva investeringscase är den starka svenska verksamheten, omstruktureringspotentialen i Norge, tillväxtmöjligheter i Baltikum samt de betydande fastighetsvärdena i koncernen.

Handelsbanken höjer sin riktkurs för Latours aktie till 180 kronor, från tidigare 165 kronor och upprepar rekommendationen minska. Sett till hela investmentbolagets börsvärdering är nuvarande substansrabatt på omkring 12 procent något lägre än de senaste tre årens snittrabatt, anser Handelsbanken. Samtidigt har banken en negativ aktiesyn på 79 procent av Latours börsnoterade portfölj.

Vidare sänker Handelsbanken riktkursen för byggbolaget Peab till 61 kronor från tidigare 63k kronor. Samtidigt behåller banken rekommendationen köp, eftersom att Peabs svagare orderingång är i linje med bolagets strategi att fokusera mer på mindre och medelstora projekt till lägre risk och därför inte oroar Handelsbanken.

Efter en stabil delårsrapport får Proffice rekommendationen öka upprepad och riktkursen höjd med en krona till 27 kronor. Det framgår av en analys från Handelsbanken daterad den 21 augusti.

Handelsbanken höjer sin riktkurs för fastighetsbolaget Hufvudstadens aktie till 112 kronor, från tidigare 110 kronor. Köp-rekommendation upprepas. Det framgår av en uppdatering från efter Hufvudstadens halvårsrapport. Andra kvartalets förvaltningsintäkter var 7 procent under bankens förväntningar men substansvärdestillväxten överraskade positivt.

Riktkursen för investmentbolaget East Capital Explorer dras ned till 60 kronor från tidigare 62 av Handelsbanken. Eftersom att bolaget främst investerar i östeuropeiska bolag anser Handelsbanken att aktien främst är för de modiga med tanke på den geopolitiska oro som råder.

Danske Bank sänker sin rekommendation till avvakta från tidigare köp för Vostok Nafta-aktien och skruvar upp riktkursen från 52 kronor till 55 kronor. Motiveringen lyder att Vostok Naftas risk/reward-förhållande inte längre är attraktivt och bolagets tidigare attraktionskraft inte längre är dold.

Peab får av Danske Bank rekommendationen avvakta upprepad efter delårsrapporten. Banken bedömer att byggbolagets orderingång kommer att förbättras under resten av året. Riktkursen höjs till 52 kronor från 40 till följd av en ny bolagsanalytiker och uppdaterad data sedan flera kvartal.

Kepler Cheuvreux nedgraderar sin rekommendation för Nordea till minska från tidigare behåll, erfar SIX.

—————————————————————

Bank:                

Bolag    Ny   (Gammal)               

 

Handelsbanken:

Ica Gruppen           

Köp, 280 kronor     

(Köp, 255 kronor)

Latour               

Minska, 180 kronor  

(Minska, 165 kronor)

Peab                 

Köp, 61 kronor      

(Köp, 63 kronor)

Proffice             

Öka, 27 kronor      

(Öka, 26 kronor

Hufvudstaden         

Köp, 112 kronor     

(Köp, 110 kronor)

East Capital Explorer

Öka, 60 kronor      

(Öka, 62 kronor)

 

Danske Bank:

Vostok Nafta         

Avvakta, 55 kronor  

(Köp, 52 kronor)

Peab                 

Avvakta, 52 kronor  

(Avvakta, 40 kronor)

 

Kepler Cheuvreux:

Nordea               

Minska              

(Behåll)

Dagens industri rekommenderar köp av Proffice-aktien då tidningen bedömer att Proffice kan komma att öka vinsten per aktie under kommande år. En positiv svängning i den svenska konjunkturen skulle också ge marginalerna en extra skjuts.

Börsveckan ger två köprekommendationer, Nibe och Indutrade, i det senaste numret av tidningen. Mr Green, Formpipe, Bufab och Scandi Standard får rekommendationen avvakta. Vad gäller NSP rekommenderar Börsveckan aktieägarna att ta hem vinsten och VBG stryks från köplistan efter en klen rapport.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets