Analytikernas omdömen om Clas Ohlson går isär

Hemfixarkedjan Clas Ohlson får något olika omdömen av SEB och Kepler Cheuvreux efter gårdagens rapport för det fjärde kvartalet.
Clas Ohlson
Medan SEB väljer att upprepa köp med höjd riktkurs till 125 kronor (120), drar Kepler ned rekommendationen till behåll (köp) men höjer samtidigt riktkursen till 120 kronor (110). Detta efter gårdagens rapport.

I SEB:s fall bedöms det att vissa av de positiva pådrivarna kommer att stödja bruttomarginalen på kort sikt.

”Kombinerat med kostnadsbesparingar som materialiseras under 2020/21 och förmodligen LFL-fördelar från ”staycation effects”, tror vi att ett starkt vinstmomentum kommer att fortsätta stödja aktiepriset”, skriver banken. LFL är en förkortning för ”like for like” och syftar på jämförbar försäljning.

Kepler å andra sidan väljer att sänka rekommendationen då aktien haft en stark uppgång sedan rekommendationshöjningen i maj.

”Även om deras fjärde kvartalsrapport som släpptes igår var positiv, gör vi små justeringar i våra kortsiktiga estimat. Marknaden prisar nu in en snabb återhämtning av covid-19 och vi bedömer att balansen är på plats mellan risk/avkastning”, skriver analyshuset.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets