Andreas Uller ny VD för Carnegie Fonder

Andreas Uller efterträder Hans Hedström i rollen som VD för Carnegie Fonder den 1 april 2021. Hans Hedström övergår till rollen som senior rådgivare. Det framgår av pressmeddelande.
Andreas Uller ny VD för Carnegie Fonder - handslag-700_binary_6839430.jpg
”När jag började år 2000 var vi ett dussintal anställda på fondbolaget och hade några tusen andelsägare i våra fonder. I dag är vi 43 medarbetare med ca 500 000 andelsägare, från månadssparande barn till pensionssparare, företag och institutionella investerare. Det har varit fantastiskt roligt och en ynnest att få vara en del av den här utvecklingen”, säger Hans Hedström.

Andreas Uller har arbetat på Carnegie Fonder sedan 2010. Som vice vd och affärsutvecklingschef beskrivs Andreas ha haft en central roll i utvecklingen av fondbolagets kunderbjudande, produktutbud, organisering och de senaste årens förvärv av Alfred Bergs svenska fonder och OPM:s fonder.

Andreas har tidigare bland annat varit chef för HQ Private Banking och VD för Carnegie Fonders systerbolag CAAM Fund Services.

Hans Hedström övergår vid skiftet till rollen som senior rådgivare, inriktad på Carnegie Fonders arbete med aktivt ägande, däribland valberedningar och andra ägarstyrningsfrågor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco