Annehems nyemission: 300 Mkr ska delfinansiera förvärv

Fastighetsbolaget Annehem vill ta in 300 Mkr i en företrädesemission av aktier. Emissionsguiden inleder sin bevakning.
Annehems nyemission: 300 Mkr ska delfinansiera förvärv - Annehem VD Monica Fallenius
Annehem Fastigheter vill ta in 300 Mkr genom en företrädesemission av aktier. På bilden syns bolagets VD, Monica Fallenius.

Affärsvärlden bevakar ett urval av börsens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Annehem Fastigheter har beslutat om en företrädesemission av aktier som kan tillföra bolaget 300 Mkr före emissionskostnader. Pengarna ska delfinansiera förvärvet av en kontorsfastighet i Malmö, skapa utrymme för fler investeringar och återinvesteras i det befintliga beståndet.

Teckningskursen är 10,20 per ny aktie, vilket motsvarar en rabatt om 34% (TERP) ställt mot aktiekursen innan villkoren offentliggjordes.

Emissionen är säkrad till 56% genom tecknings- och garantiåtaganden från befintliga aktieägare. Det framgår inte vilka dessa befintliga ägare är, eller hur stor andel som är tecknings- respektive garantiåtagande. Däremot framgår att garantiåtagandena har ingåtts utan krav på ersättning från garanternas sida.

Aktieägare som inte deltar i emissionen kan spädas ut med 33%.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen med eventuella flaggor inom kort.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets