En flagga hissas i Annehems nyemission

Fastighetsbolaget Annehem är aktuella med en nyemission som kan tillföra bolaget 300 Mkr. Emissionsguiden hissar en flagga.
En flagga hissas i Annehems nyemission - Annehem VD Monica Fallenius
Information om vilka som tecknar kommer framgå i prospektet, uppger Annehems VD Monica Fallenius.

Annehem Fastigheter vill ta in 300 Mkr i en företrädesemission av aktier. Pengarna ska delfinansiera ett förvärv, gå till investeringar i det befintliga beståndet och göra så att Annehem kan tillvarata andra framtida investeringsmöjligheter.

Emissionsguiden hissar en flagga för emissionen.

Bristfällig information

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

Emissionskostnaderna finns inte angivna i villkoren för företrädesemissionen. Det finns inte heller några fingervisningar om styrelse och ledning avser investera.

”Emissionskostnader och vilka som ingått tecknings- och garantiåtaganden kommer att framgå av prospektet som avses att offentliggöras på måndag”, uppger VD Monica Fallenius i en kommentar till Afv.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen när prospektet publiceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets