Apple bryter tradition – håller Iphone-försäljning hemlig

Apple bryter mot traditionen och avstår från att redovisa försäljningssiffrorna för iPhone 7 under första helgen, skriver Marketwatch.

Bakgrunden till beslutet beror på att Silicon Valley-jätten anser att siffrorna inte längre är lika relevanta som förr.

”Apple är nu vid en punkt där vi känner att innan vi tar den första förbeställningen kommer vi att sälja slut på iPhone 7. Dessa initiala försäljningar kommer att styras av utbudet, inte efterfrågan, och vi har beslutat att det inte längre är ett representativt mått för våra investerare och kunder”, sade Apple i ett uttalande.

Apple har redovisat försäljningssiffrorna för sina iPhones under de senaste åtta åren. I fjol avslöjade bolaget att försäljningen av iPhone 6s och iPhone 6s Plus hade uppgått till 13 miljoner enheter under de tre första dagarna sedan lansering. Det motsvarade en uppgång på 30 procent jämfört med de iPhone 6-modeller som hade gjorts tillgängliga året innan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG