Apple höjer utdelningen med 7,3%

Teknikjätten Apple höjer sin kvartalsutdelning till 22 cent per aktie, en höjning med 7,3% jämfört med tidigare 20,5 cent per aktie.
Apples Tim Cook.
Apples Tim Cook. Foto: AP Photo / Vasha Hunt
Utdelningen hamnar därefter på 88 cent per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 0,7%. Det framgick av delårsrapporten för det andra kvartalet som släpptes under onsdagskvällen.

Styrelsen har också gett ett bemyndigande att utöka återköpsprogram för att köpa egna aktier med ytterligare 90 miljarder dollar.

Apple är historiskt inte känt för sina utdelningar, men bolaget har nu höjt utdelningen tio år i följd.

Apples omsättning var högre än väntat under andra kvartalet. Resultatet per aktie var också högre än väntat. Aktien, som sjönk 0,6% i ordinarie handel, vände upp med 2,3% i efterhandeln.

Omsättningen steg 53,7% till 89,6 miljarder dollar (58,3). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 77,1.

Resultat per aktie hamnade på 1,40 dollar (0,64), vilket är 53,8% bättre än analytikerkonsensus som låg på 0,91.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.