Årets bolagsaffärer över magisk miljardgräns

Värdet på de globala bolagsaffärerna hittills i år har nu passerat 1 biljon dollar, drygt 8 700 miljarder kronor. Det skriver den brittiska tidningen Telegraph och hänvisar till statistik från Dealogic. Senast som aktiviteten var på den här nivån var 2007, innan finanskrisen bröt ut.

De senaste aviserade storaffärerna är Shells köp av BG Group för 47 miljarder pund och Mylans bud på Perrigo värt 29 miljarder dollar.

Tidningen noterar att förvärvsaktiviteten nu även har nått till bolag som genomfört så kallade ”tax inversion”, där bolagets säte har flyttats från ett högskatteland till ett lågskatteland. Det gäller exempelvis både Mylan som flyttade sitt säte till Amsterdam för bara två månader sedan medan Perrigo är baserat i Irland efter övertagandet av Elan.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.