Arjo levererar omvänd vinstvarning

Medicinteknikbolaget Arjo bedömer att rörelseresultatet för andra kvartalet blir betydligt bättre än analytikernas konsensus.
Arjo levererar omvänd vinstvarning - arjo_nursepatienthands_binary_6952996.jpg
Resultatet, före omstruktureringar, väntas öka med över 30 procent jämfört med motsvarande kvartal förra året, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Arjo beskriver att det är drivet av god lönsamhet inom uthyrningsverksamheten, god kostnadskontroll genom hela värdekedjan samt viss positiv valutapåverkan.

När det gäller försäljningen förväntas den utvecklas i linje med ett starkt motsvarande andra kvartal 2019.

“Arjo ser fortsatt stark utveckling av sjukvårdsängar, hög efterfrågan inom uthyrningsverksamheten samt god utveckling inom diagnostikverksamheten, samtidigt som koncernens begränsade åtkomst till sjukhus och äldreboenden håller tillbaka tillväxten under kvartalet. Tillväxten bromsas även av den framflyttade elektiva vården”.

I takt med att fler länder häver restriktioner väntas marknadssituationen successivt förbättras och Arjo räknar med att gradvis kunna öka besöken till sjukhus och äldreboenden.

“Mot bakgrund av detta räknar Arjo med en gradvis ökad tillväxt där den organiska omsättningstillväxten för tredje respektive fjärde kvartalet förväntas landa inom koncernens målsättning om 2-4 procent. Rörelsekostnaderna bedöms fortsatt minska som andel av försäljningen under 2020”, skriver Arjo.

Arjo släpper sin rapport för det andra kvartalet den 17 juli.

Var ligger marknadens förväntningar?

Enligt Factset räknar marknaden med en omsättning om 2 254 miljoner kronor i det andra kvartalet och ett rörelseresultat om 166 miljoner kronor. I fjol var omsättningen 2 197 miljoner kronor och rörelseresultatet 162 miljoner kronor i det andra kvartalet, enligt Factsets data.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.