Arnhult: Var inte bredd på att Saxborn skulle lämna

Fastighetsbolaget Castellums nyvalde ordförande Rutger Arnhult får inleda sin tid i styrelsen med att rekrytera en ny vd efter att Henrik Saxborn meddelat sin avgång. De båda är dock tydliga med att det inte finns några meningsskiljaktigheter om framtiden, skriver Dagens industri.
Rutger Arnhult
Rutger Arnhult. Foto: Tomas Oneborg/TT

Rutger Arnhult säger att han blev överraskad när Henrik Saxborn meddelade sitt beslut att lämna.

“Jag var inte förberedd på det. Jag har inte riktigt kommit in i min nya roll så vi har inte direkt jobbat ihop än så länge”, säger Rutger Arnhult till tidningen. Han valdes till ny ordförande för två veckor sedan, efter en ovanlig strid om ordförandeposten i bolaget.

Arnhult poängterar att han och styrelsen inte har kommunicerat några strategiförändringar som skulle ha fått Saxborn att fatta beslutet att avgå.

Henrik Saxborn har arbetat länge på Castellum, som VD sedan 2013 och dessförinnan var han vice vd för bolaget sedan 2006.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.