Artikel lyfter Volkswagen

De ledande Europabörserna stiger på torsdagsförmiddagen, och därmed fortsätter uppgångarna från i går. Oron som tisdagens nedskjutning av det ryska stridsflyget vid den turkiska gränsen skapade på börserna har avtagit även om de politiska spänningarna finns kvar.

Onsdagen bjöd återigen på spekulationer om mer stimulanser från ECB. Reuters rapporterade om att centralbanken överväger flera nya åtgärder.

Sektormässigt är Fordon och fordonsdelar överlägset starkast, medan Fastighet är svagast och den enda sektorn på minus.

En artikel i The New York Times har bidragit till att lyfta Volkswagen. Tidningen skrev att fordonstillverkaren hittat en lösning för sina europeiska dieselbilar. En handlare säger enligt Dow Jones Newswires att Volkswagen blivit resistent mot negativa nyheter. Volkswagen-aktien är upp 3,5 procent.

Spanska energigruppen Abengoa aspirerar på titeln dagens börsflopp med ett kursras på just nu dryga 12 procent, men som tidigare snuddat vid närmare 30 procent ned. Detta i spåren av att man ansökt om konkursskydd. Dagen innan tappade aktien över 50 procent.

Makromässigt är detta en lugn dag. I USA firas Thanksgiving.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.