Assa Abloy i förlikning med justitiedepartementet i USA

Låsbolaget Assa Abloy har ingått en förlikning med amerikanska justitiedepartementet med anledning av förvärvet av Hardware and Home Improvement-divisionen inom Spectrum Brands.
Assa Abloy i förlikning med justitiedepartementet i USA - Spectrum Brands
Foto: Spectrum Brands

Överenskommelsen innebär att Assa Abloy ska avyttra Emtek och Smart Residential-verksamheten i USA och Kanada till Fortune Brands. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det var i september 2021 som Assa Abloy meddelade att man skulle förvärva Hardware and Home Improvement-divisionen inom Spectrum Brands. I september 2022 meddelade amerikanska justitiedepartementet att de skulle försöka förhindra det föreslagna förvärvet.

“Förlikningen med DOJ är en viktig milstolpe mot att slutföra förvärvet av HHI, vilket kommer att ge oss möjlighet att öka investeringarna i bostadssegmentet, realisera synergierna på 100 miljoner dollar och stärka vårt produkterbjudande vilket kommer att gynna konsumenterna”, säger Nico Delvaux, VD för Assa Abloy, i en kommentar.

Det enda regulatoriska villkoret för att slutföra affären är nu att de mexikanska myndigheterna ger tummen upp. Affären väntas nu slutföras senast i slutet av juni i år.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.