Astra Zeneca gör jätteaffär

Läkemedelsjätten Astra Zeneca ingår ett avtal med Daiichi Sankyo som innebär att man erhåller globala kommersialiseringsrättigheter för Daiichi Sankyos läkemedelskandidat DS-1062. Det framgår av ett pressmeddelande.
Astra Zeneca gör jätteaffär - astra-zeneca-700_binary_6979187.jpg

DS-1062 är för närvarande under utveckling för behandling av flera tumörer som vanligtvis uttrycker cellytoproteinet TROP2.

DS-1062 kan potentiellt omdefiniera behandlingsstandarder för lung-, bröst- och flera andra cancerformer, enligt pressmeddelandet. Målindikationerna uppges vara av strategiskt intresse för Astra Zeneca.

Under avtalet kommer Astra Zeneca att betala en miljard dollar upfront i olika steg. 350 miljoner dollar betalas vid slutförande, 325 miljoner dollar efter tolv månader och ytterligare 325 miljoner dollar efter 24 månader.

Därutöver tillkommer potentiella milestones på upp till en miljard dollar relaterat till utvecklingen och ytterligare fyra miljarder dollar relaterat till försäljning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.