Atlas Copcos sektorkollega lämnar omvänd vinstvarning

Atlas Copcos schweiziska sektorkollega inom vakuumområdet, VAT Group, lämnar en omvänd vinstvarning, då resultatet i det fjärde kvartalet markant överstiger bolagets tidigare förväntningar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Atlas Copcos sektorkollega lämnar omvänd vinstvarning - MINIRÄKNARE
Foto: Fredrik Sandberg /
VAT Groups försäljning ökade 36% till miljoner 255 schweiziska franc, vilket är högre än tidigare guidning om 240-250 miljoner schweiziska franc.

Orderintaget ökade med 107% till 434 miljoner schweiziska franc, resulterande i en orderbok som står 62% högre än vid utgången av tredje kvartalet.

VAT Groups orderingång var kraftigt högre än konsensus och i en kommentar uppger Ålandsbanken att cirka 20% av orderingången förklaras av tidigarelagda orders inför kommande prishöjningar. Ålandsbanken menar att det bör vara positivt även för Atlas Copco.

För helåret ökade VAT Group sin försäljning med 30% till 901 miljoner schweiziska franc, med en ebitda-marginal på över 34%.

VAT Group guidar för fortsatt tillväxt och en försäljning som kommer uppgå till 270-280 miljoner schweiziska franc i det nya årets första kvartal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets