”Att vara chefredaktör är nästan lite för kul”

Erik Wahlin, varför slutar du som chefredaktör för Affärsvärlden?

– Före Affärsvärlden har jag aldrig varit längre än tre år på samma jobb. Här har jag nu varit i tolv år. Att vara chefredaktör på Affärsvärlden är nästan lite för kul, jag går till redaktionen varje morgon med ett leende på läpparna och med lätta fötter. Men jag har också varit här ett bra tag och det är dags för mig att hitta på något nytt.

 

När bestämde du dig?

– Beslut mognade fram under tidiga våren och jag pratade med min chef, Alma Talents vd Juha-Petri Loimovuori, i slutet på mars. Planen är att jag är kvar till och med september. Den tidpunkten börjar närma sig, så vi beslutade att gå ut med detta nu, före semestrarna. Vi har ett starkt team, en bra digital strategi och utsågs så sent som förra veckan till Sveriges bästa affärsmagasin för andra gången på en månad, så det är ett bra tillfälle.

 

Vad ska du göra?

– Fram till jag slutar är jag helt fokuserad på jobbet på Affärsvärlden. Sen, förhoppningsvis fortsätta med min och Linus Malmbergs podd Ketchupeffekten, kanske skriva någon kolumn,och ägna en hel del tid på att fundera vad nästa stora grej ska bli.

 

Vad är största som har hänt under de här åren?

– Jag började på Affärsvärlden precis i inledningen finanskrisen. Den amerikanska investmentbanken Bear Sterns hade problem med några fonder, ingen fattade någonting. Det var år 2007. Sedan dess har vi haft extrem krishantering med minusränta och samtidigt en otrolig börs. Det har varit en fascinerande tid för oss ekonomijournalister, i synnerhet på ett så fantastiskt ställe som AffärsvärldenOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.