Attendo pudlar igen efter ny blunder

Nu är vårdbolaget Attendo i litet blåsväder igen. Nyligen handlade det om pandemiproblem och höga chefsbonusar. Plus den ständiga debatten om vinst-i-välfärden. Och nu är det en person i koncernledningen som tabbat sig i sociala medier. En pudel senare är kommentaren borttagen.
Attendo
Henrik Montgomery/TT

Det har varit ett stökigt år för Attendo. Vård- och omsorgsbolaget har upprepade gånger kritiserats för sitt agerande i pandemin samtidigt som medlemmar i koncernledningen har tagit ut stora bonusar.

Nu har bolaget hamnat i blåsväder igen. I ett Instagram-inlägg kommenterar en Attendo-chef apropå en ny bok om samernas historia:

”Samerna kan chilla lite. Ni förlorade, Sverige vann. Ja, det suger att bli erövrade. Suck it up.”

Attendos presschef kommenterar händelsen i ett sms till Affärsvärlden:

”Vi har talat med personen som avses och han är medveten om att kommentaren, som han gjorde i egenskap av privatperson, var olämplig och inte förenlig med våra värderingar. Han är ångerfull och har bett personen som berörs om ursäkt.”

Kommentaren är nu borttagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.