Auktionshuset Christie’s startar ett eget internt investeringsföretag

Auktionshuset Christie's meddelade att de startar ett eget internt investeringsföretag kallat Christie´s Ventures. Det rapporterar Wall Street Journal.
Auktionshuset Christie’s startar ett eget internt investeringsföretag - Beeple Digital Art NFT Q A
Christie's försäljning för 69 miljoner dollar av konstnären Beeples digitala kollage i början av 2020 visade sig vara en väckarklocka för bolaget att ägna större uppmärksamhet åt korsningen mellan konst och teknik, enligt Thakkar. Foto: Andrew J. Whitaker/The Post And Courier via AP
Målet är att tillhandahålla startkapital till unga företag vars teknik i slutändan kan hjälpa samlare att köpa och sälja mer konst, digitalt eller på annat sätt.

Företaget sade att man planerar att investera minst flera miljoner dollar i flera nystartade företag under de kommande veckorna. De har redan investerat i en kanadensisk startup vid namn LayerZero Labs.

Devang Thakkar, global chef för auktionshusets satsning, sade att Christie’s vill tillämpa sin expertis för att hitta företag som kan lösa problem som drabbat konsthandeln. Det kan handla om teknik för att lösa tvister som äkthet eller verktyg för att säkrare lagra digitala tillgångar som NFTs.

Christie’s försäljning för 69 miljoner dollar av konstnären Beeples digitala kollage i början av 2020 visade sig vara en väckarklocka för bolaget att ägna större uppmärksamhet åt korsningen mellan konst och teknik, enligt Thakkar.

Christie’s beslut kommer efter den senaste kraschen inom krypto samt att traditionella riskkapitalbolag har dragit sig tillbaka från riskfyllda satsningar på nystartade företag. Investeringarna från Christie’s uppges sträcka sig längre än NFT-konst.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets