Axel Johnson säljer Lagerhaus

Axel Johnsons investeringsbolag Novax säljer inredningskedjan Lagerhaus till dess vd Jerker Levin, Göteborgsbaserade Goodfellows Ventures och familjen Yngvesson. Det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna är hemliga.
Axel Johnson säljer Lagerhaus - lagerhaus-900
Foto: Lagerhaus
Lagerhaus har i år lyckats uppvisa positivt resultat trots en tuff retailmarknad. Detta tack vare en hög e-handelstillväxt och bättre kostnadskontroll.

Levin, som styrt Lagerhaus sedan förra året, tror på bolaget även framöver.

”Vi tror på Lagerhaus sortiment och prisbild som är omtyckt av en bred målgrupp. Kostnadskostymen börjar harmonisera med rådande marknadsläge och vår flexibilitet att testa nya handelsplatser gör oss rustade för en spännande framtid”, säger han.

Lagerhaus driver 45 butiker i Sverige och Norge och har en e-handel som även omfattar marknaderna i Finland och Danmark.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets