Bactiguards miss: ”Inget vi är stolta över”

Bactiguard råkade skickade ut en PDF-bilaga med granskningskommentarer när de skickade ut sin bokslutskommuniké under tisdagskvällen.
Anders Göransson, VD för Bactiguard.
Anders Göransson, VD för Bactiguard.

Bactiguard meddelade på tisdagskvällen att man valt att tidigarelägga bokslutskommunikén för 2021 till tisdagskvällen klockan 23.00, istället för torsdagen den 10 februari. Men den PDF-bilaga som sedan skickades ut innehöll interna kommentarer.

Detta uppmärksammades givetvis på twitter under tisdagskvällen.

Det felaktiga utskicket gjorde att Bactiguard senare fick skicka ut en rättelse.

”I tidigare svenska pressmeddelande avseende bokslutskommunikén för 2021 har en felaktig PDF-bilaga bifogats. Rättelse sker med detta pressmeddelande och korrekt PDF-bilaga bifogas för Bactiguard Holding ABs (publ) bokslutskommuniké 2021”, står att läsa i rättelsen.

Bactiguards VD Anders Göransson säger det var rätt rapport som kom ut, men med arbetskommentarer.

”Det är självklart inget vi är stolta över, men det var den mänskliga faktorn”, säger han till DI.

Tanken bakom att tidigarelägga rapporten var att man ville ge marknaden informationen med tanke på tisdagskvällens offentliggörande om det utökade partnerskapet med Zimmer Biomet.

Under onsdagseftermiddagen kom ytterligare en rättelse från Bactiguard, angående kassaflödet från den löpande verksamheten.

”I tidigare pressmeddelanden avseende bokslutskommunikén för 2021 har felaktig information relaterad till ”Kassaflöde från den löpande verksamheten” rapporterats. Rättelse sker med detta pressmeddelande och korrekt PDF-bilaga bifogas för Bactiguard Holding ABs (publ) bokslutskommuniké 2021”, skriver de.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets