Bank of England sänker räntan

 Den brittiska centralbanken sänkte på torsdagen basräntan med 15 punkter till 0,10 procent.

Den så kallade bas- eller interventionsräntan är Bank of Englands utlåningsränta till penningmarknaden och dess främsta styrmedel.

Bank of England meddelade även att centralbanken återstartar programmet för tillgångsköp, som utökas med 200 miljarder pund till totalt 645 miljarder pund.

Policykommittén, MPC, var enig om besluten.

Bank of England hänvisar till tidigare lättnadsåtgärder, den 11 och 17 mars, och skriver att MPC vid torsdagens möte bedömt att det var motiverat med ett ytterligare paket för att möta bankens mål.

Tillgångsköpen kommer att göras i främst brittiska statspapper, men också i företagsobligationer i pund från icke-finansiella företag med investeringsgrad.

“De köp som annonserats idag kommer att genomföras så snabbt som det är operationellt möjligt, i enlighet med förbättrad marknadsfunktion. Banken kommer utfärda ytterligare guidning till marknaden i vederbörlig ordning”, skriver BOE.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här