Bank of Japan: Utesluter inte ytterligare räntesänkning

Japans centralbanksordförande Haruhiki Kuroda utesluter inte att räntan sänks ytterligare in i negativt territorium. Det uppgav han i en intervju med den japanska tidningen Sankei som presenterades på lördagen, enligt Reuters.

Bank of Japans politik med negativa räntor har inte nått sina gränser.

“Graden av negativa räntor som introducerats av Europeiska centralbanken är större än i Japan. Tekniskt finns det definitivt utrymme för en ytterligare sänkning”, sade han.

Japans centralbank kommer också att överväga om man ska göra några förändringar kring tillgångsköpen, efter att resultatet av den penningpolitiska översynen presenteras i september, fortsatte Kuroda.

Trots att Bank of Japan genomfört massiva lättnader är inflationen fortfarande långt ifrån målet och tillväxten är fortsatt svag.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här