Barclays tidigare vd: Här råder bra investerschans

Atlas Merchant Capitals vd Bob Diamond anser att det finns goda investeringsmöjligheter i ett område utanför USA.

– Det finns flera skäl till att på medellång till lång sikt vara positiv till Afrika söder om Sahara, säger Bob Diamond, tidigare vd för Barclays, till CNBC.

Han menar att omständigheter som det lugna valet i Nigeria, att konsumenterna i området har allt mer pengar att leva på samt att området har allt fler demokratiska regimer pekar på att området är bra att investera i.

– Det finns en stark underliggande ekonomisk tillväxt som är mycket mer än bara naturresurssektorn, säger han.

 Han uttrycker dock oro över hur råvarupriserna kan påverka flera ekonomier i området.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.