Beige Book: Ökad ekonomisk aktivitet

Den ekonomiska aktiviteten i USA förbättrades i de flesta regioner från mitten av februari till slutet av mars. Aktiviteten i tillverkningssektorn var blandad. Det framgår av Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen.

Rapporten bygger på rapporter från den amerikanska centralbankens tolv regionala distrikt.

Arbetsmarknaden var stabil till något bättre.

En stark dollar och dåligt väder hämmade tillverkningssektorn. Turism och affärsresandet förbättrades efter den hårda vintern.

Jordbrukssektorns förhållanden försämrades mot bakgrund av det dåliga vädret.

Investeringarna i olje- och gassektorn föll. Det skedde också personaluppsägningar i dessa sektorer.

Efterfrågan på high tech-tjänster samt säkerhet förbättrades i perioden.

Prisnivåerna var stabila till att öka något.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.