Beige Book: Knapp till måttlig tillväxt

Den amerikanska ekonomin växte i "knapp till måttlig takt" (slight to moderate) under mars månad och i början av april. Vissa distrikt upplevde dock en viss förbättring.

Det uppges det i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen enligt Bloomberg News.

Ordvalen är de samma som uppgavs i den senaste rapporten i mars.

Sysselsättningsgraden fortsatte att stiga i hela landet. Nio av de tolv distrikten upplevde en blygsam eller måttlig tillväxt medan tre distrikt rapporterade en viss förbättring. En stram arbetsmarknad bidrog till fortsatt lönetryck och sysselsättningen steg mestadels i högkvalificerade jobb.

De flesta distrikten upplevde en starkare husförsäljning samtidigt som förhållandena i tillverkningsindustrin ansågs vara “fördelaktiga” trots osäkerhet gällande handel. Observationer om konsumtion var blandade med trög försäljning inom detaljhandel och fordon.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här