Beige Book: Blygsam tillväxt i USA:s ekonomi

Den amerikanska ekonomin växte i en blygsam takt mellan juli och augusti.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen, enligt Bloomberg News.

Enligt rapporten var företag fortsatt optimistiska trots störningar orsakade av handelsdispyter.

“Även om oro rörande tullar och handelspolicy fortsatte, så var majoriteten av företagen fortsatt optimistiska gällande utsikterna i närtid”, framgick det av Beige Book.

Rapporten beskrev samtidigt konsumtionen som “blandad” med blygsam tillväxt inom bilförsäljning medan turism bedömdes vara solid. Tillverkning minskade något medan husförsäljningen var begränsad.

Angående arbetsmarknaden märktes inga större förändringar. Sysselsättningen växte “i en blygsam takt i linje med den tidigare rapporteringsperioden”.

Vidare uppgavs det att företag enbart spår blygsamma prisökningar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här