Besqab rapporterar ett fint vinstlyft

Bostadsutvecklaren Besqab redovisar högre omsättning och vinst men samtidigt minskar rörelsemarginalen jämfört med samma period i fjol.
Besqab rapporterar ett fint vinstlyft - carola-laven-2
I den nya stadsdelen Hagastaden kallas Besqabs nyproduktionsprojekt för Legera med hänvisning till den fysiska platsen där Stockholm och Solna stad smälter samman och bildar en ny starkare plats, förklarar Carola Lavén. Foto: David Lundmark
Bostadsutvecklaren Besqab redovisar en betydligt högre omsättning och vinst under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Siffrorna är presenterade enligt segmentsredovisningen.

Omsättningen steg till 505,3 miljoner kronor (209,4). Det rejäla lyftet går att hänföra till den initiala effekten av intäktsredovisningen av mark i nyligen produktionsstartade projekt.

 

Rörelseresultatet blev 29,6 miljoner kronor (23,2), med en rörelsemarginal på 5,9 procent (11,1).

Resultatet före skatt var 69,7 miljoner kronor (22,8).

Resultatet efter skatt blev 60,5 miljoner kronor (22,1), och per aktie 3,94 kronor (1,44).

 

Besqab kom under kvartalet att produktionsstarta 117 bostäder (0) och sälja 88 stycken (100).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.