BHG förvärvar tyska e-handelsföretaget AH-Trading

E-handelsbolaget BHG har tecknat avtal om att förvärva 80% av aktierna i AH-Trading. Det framgår av ett pressmeddelande.
BHG
AH-Trading är ett e-handelsföretag i Tyskland inom trädgårdsmöbler i mellan- och premiumsegmentet. All försäljning av verksamhetens 10 000 enskilda artiklar sker online, varav omkring hälften utgörs av egna varumärken.

Genom förvärvet stärker BHG sitt erbjudande på den nordiska onlineplattformen med ett kompletterande produktsortiment. Vidare skapar förvärvet förutsättningar för synergier inom såväl försäljning som inköp och etablerar närvaro och infrastruktur i Tyskland, utifrån vilken fortsatt tillväxt kan drivas på den strategiskt viktiga tyska marknaden.

Den initiala köpeskillingen för 100% av aktierna uppgår till 490 miljoner kronor, motsvarande 48 miljoner euro. BHG kommer för sin andel erlägga 367 miljoner kronor, motsvarande 36 miljoner euro, för 80% av aktierna i form av likvida medel.

Därutöver tillkommer en kontant resultatbaserad tilläggsköpeskilling som kommer baseras på ebitda-utfallet för år 2021 och 2022 och maximalt kan komma att uppgå till 122 miljoner kronor, motsvarande 12 miljoner euro.

AH-Trading grundades 2004 och har sedan starten uppvisat stark och lönsam organisk tillväxt. Under räkenskapsåret 2020 fördubblades omsättningen jämfört med föregående år till 459 miljoner kronor och den justerade ebitda-marginalen uppgick till 8%. Omsättningstillväxten för 2021 förväntas uppgå till drygt 46%, vilket medför att omsättningen för helåret 2021 förväntas uppgå till drygt 670 miljoner kronor med en ebitda om 68 miljoner kronor.

AH-Tradings produkter säljs via onlineplattformarna Gartenmoebel.de och Loungedreams.com, två av de mest välkända onlinekanalerna i Tyskland för trädgårds- och utomhusmöbler. Verksamhetens lager och hanteringscenter ligger i Xanten och Rheinberg, nära Düsseldorf och huvudkontoret i anslutning till hanteringscentret i Xanten. Verksamheten har 120 anställda.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco