Bianca Ingrosso och övriga grundare säljer aktier i Caia – nu värt över en miljard

Kosmetikabolaget Caia:s nya vd Adeline Sterner och riskkapitalbolaget Verdane har köpt aktier i företaget, som nu är värt över en miljard kronor. Samtidigt har Bianca Ingrosso och hennes medgrundare sålt ungefär 10% av bolaget. Det rapporterar Breakit.
Bianca Ingrosso och övriga grundare säljer aktier i Caia – nu värt över en miljard - WAHLGRENS VÄRLD
Bianca Ingrosso. Foto: Jessica Gow / TT
Caia gjorde i januari en riktad nyemission, till ett pris om drygt 12 300 kronor per aktie. Emissionen innebär att företaget värderas till 1,2 miljarder kronor, en ökning från värderingen på 400 miljoner kronor 2020.

Hur mycket Ingrosso och de andra grundarna tjänade på försäljningen framgår inte, men om samma värdering tillämpas som i november förra året rör det sig om ungefär 30 miljoner kronor för Ingrosso, och cirka 70 miljoner kronor för de andra.

I juli 2020 gick Verdane in som huvudägare i Caia. Bolaget grundades 2018 och omsättningen för 2021 spås ligga på runt 300 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.